6 Haziran 2013 Perşembe

İnsan Kaynakları Denetimi ve Raporlaması Zirvesi (HR AUDIT) 06 Haziran 2013

The Plaza Hotel -Balmumcu

Pek çok organizasyon ekseriyetle denetim kavramını işletmenin finans fonksiyonun bir uzantısı olarak görmektedir. Bu anlayış doğrultusunda birçok işletme İK sistemlerinin, uygulamalarının ve sonuçlarının işletmenin stratejik amaç ve hedefleri ile uyum içerisinde olup olmadığını göz ardı etmektedir. Hâlbuki İK denetimi "İşletmenizdeki İK uygulamaları organizasyonunuzun gerçekleştirmeye çalıştıklarına yardımcı mı oluyor, yoksa engelliyor mu?" sorusuna aranan bir cevaptır. Bu temel ihtiyaç ışığında, gelişen toplum düzeni ve ekonomik faaliyetlerin giderek karmaşıklaşan yapısı içinde İK fonksiyonun denetime tabi tutulması gereği ortaya çıkmıştır.İnsan Kaynakları uygulamaları denetlenmeyen şirketlerde yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle şirketler maddi kayıplara uğradıkları gibi,iş davaları ve verimlilik yönünden önemli kayıplar yaşamaktadır. 

Şirketler mali yönden denetim yaptırsalar da ücret bordrolarındaki bazı uygulama sorunları, vergisel aksaklıklar ancak İnsan Kaynakları denetimi yapılması ile ortaya çıkmakta ve risklere karşı tedbir alınarak sorunlar çözülmektedir.

Mevcut İnsan Kaynakları uygulama eksikliklerini tespit etmek ve geleceğe hazırlanmak için yılda en az bir kez İnsan Kaynakları uygulamalarını bakımından denetim yapılması faydalı bulunmaktadır. Bazı şirketlerde ise 6 ayda bir, denetim yaptırmak ve tedbir alarak ortaya çıkan riskleri önleyici tedbirleri almaktadırlar.


Eğitmen Bilgisi:

Gökhan TOĞRUL                      Hay Group
Emine KARAN                            Prometheus Danışmanlık
Asena YALINIZ                           Teknosa
Tuncer KONAK                          Yıldız Holding
Murat KARAKAŞ                        Pwc
Kadri DEMİR                                Poldy Yazılım
Şakir GÜLSEVER                       Indense HR
Doç. Dr. Erdem ÖZDEMİR         Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi


 Detaylı Bilgi ve Rezervasyon için bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
                                Tel:     0 (216) 455 0 800     -    info@bncturkey.com
                                Faks:  0 (216) 455 0 885
                                                                 


Zirveden Kareler